Objavljen je priručnik za klasiranje trupova kako bi se podržalo uspostavljanje sistema klasiranja trupova u Srbiji

Tim stručnjaka sa projekta koji finansira Evropska unija “Podrška uspostavljanju sistema klasiranja trupova u skladu sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU” sastavio je novi priručnik za klasiranje trupova kako bi nadležnim telima u Srbiji pomogao da uspostavi sistem klasiranja trupova u skladu sa propisima Evropske unije.

Priručnik, na praktičan način, daje detaljna objašnjenja o pravnoj osnovi, koordinaciji sistema, klasiranju goveđih i svinjskih trupova, obeležavanju trupova, beleženju cena i izveštavanju o istim, kontroli i nadzoru, inspekciji i odgovornosti klanica, kao i o obukama.

Priručnik je objavljen, uz odobrenje Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, Ministarstva finansija i Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, na veb-sajtu https://klasifikacija-trupova.euzatebe.rs/  i može se preuzeti i na srpskom i na engleskom jeziku. Priručnik će takoće biti štampan i podeljen određenom broju klanica i zainteresovanim stranama koje su deo ovog projekta.


Last updated: 26. April 2024. 13:43